Svijet

Njemačka izdala preporuku za vakcinaciju trudnica

Također je preporučeno da se svi oni u reproduktivnoj dobi koji još nisu cijepljeni vakcinišu kako bi bili zaštićeni od koronavirusa prije trudnoće

vakcinacija trudnica - Avaz

Stalni odbor Njemačke za vakcinaciju preporučuje trudnicama da se vakcinišu protiv Covida.

Odbor je u petak saopćio da nakon procjene dostupnih dokaza izdaje nacrt preporuke da žene od drugog tromjesečja trudnoće pa nadalje i dojilje dobiju dvije doze mRNA vakcine, javlja AP.

Također je preporučeno da se svi oni u reproduktivnoj dobi koji još nisu cijepljeni vakcinišu kako bi bili zaštićeni od koronavirusa prije trudnoće.

Oko dvije trećine njemačkog stanovništva primilo je najmanje jednu dozu vakcine, a 61,9 posto je potpuno vakcinisano. Tempo vakcinacija se u posljednje vrijeme usporio, a zvaničnici nastoje podstaći veći broj ljudi da prime vakcinu prije zime. prneosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh