Svijet

Biden će tražiti od svih vladinih radnika da budu vakcinisani

Joe Biden, predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) pooštrava zahtjeve za vakcinacijom protiv koronavirusa za radnike i izvođače radova koji rade za saveznu vladu.

Joe Biden - Screenshot

Imaju za cilj povećavanje vakcinacije i suzbijanje rastuće varijante delte koja svake sedmice usmrćuje hiljade i ugrožava nacionalnu ekonomiju, javlja AP.

To tvrdi osoba koja je upoznata s planovima, a koja je govorila pod uslovom da ostane anonimna. Biden je potpisao novi izvršni nalog kojim se zahtijeva vakcinacija za zaposlene u izvršnoj vlasti i izvođače koji posluju sa saveznom vladom.

Ovaj korak dolazi uoči govora u četvrtak popodne u kojem je izložen plan od šest koraka za suzbijanje posljednjeg porasta broja oboljelih od koronavirusa i stagnirajućeg tempa vakcinacije protiv koronavirusa.

Biden je ohrabrio zahtjeve za vakcinom protiv koronavirusa u školama, na radnim mjestima i u univerzitetskim kampusima. prenosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh