Svijet

Ovaj grad je proglašen najboljim na svijetu u 2021. godini

Titulu najboljeg grada na svijetu je odnio San Francisco.

San Francisco - getty

Time OUT je objavio popis najboljih gradova svijeta u 2021. godini, koji su temelji na mišljenju 27.000 anketiranih stanovnika svjetskih gradova, piše Index.hr.

Titulu najboljeg grada na svijetu je odnio San Francisco.

U obzir su tokom istraživanja uzimali noćni život, restorane i kulturne događaje u svakom gradu, kao i to kakav je osjećaj zajednice u svakom gradu, što je, smatraju, posebno bitno u pandemiji. U istraživanje su uključene i ekoinicijative gradova, predanost aktivizmu u gradu te općenito ljubaznost i gostoljubivost grada.

Time Out kaže da je “nenadmašna kombinacija progresivnosti, prihvaćanja i održivosti” San Francisco stavila na prvo mjesto.

San Francisco su pohvalili i zbog odgovora tog grada na pandemiju. San Francisco ima i jednu od najvećih stopa cijepljenja u SAD-u. I usred lockdowna građani su pronašli način da ostanu povezani, piše Time Out. Hvale i to što je u San Franciscu naglasak na restoranima i kafićima na otvorenom. ” Gradske ulice su trenutno nalik na jednu veliku zabavu na otvorenom”, opisuje Time Out.

Ovo je top 10 najboljih svjetskih gradova po istraživanju Time Outa:

1. San Francisco, Kalifornija, SAD

2. Amsterdam, Nizozemska

3. Manchester, Velika Britanija

4. Kopenhagen, Danska

5. New York, SAD

6. Montreal, Kanada

7. Prag, Češka

8. Tel Aviv, Izrael

9. Porto, Portugal

10. Tokio, Japan


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh