Svijet

Biden: SAD neće uskoro priznati talibane kao nove vođe Afganistana

Sjedinjene Američke Države neće u bliskoj budućnosti priznati radikalni pokret talibana kao nove vođe Afganistana, rekao je američki predsjednik Joseph Biden po povratku u Bijelu kuću nakon vikenda provedenog u Vilmgintonu u državi Delaver.

Joe Biden - AFP

On je na pitanje novinara ispred Bijele kuće da li će SAD priznati vlast talibana u Afganistanu rekao da neće i da je to “veoma udaljena opcija”.

Prošle sedmice portparol Bijele kuće Jen Psaki rekla je da se američkoj administraciji ne žuri da prizna talibane kao nove lidere Afganistana.

Talibani su 15. augusta ušli u Kabul i u roku od nekoliko sati potpuno su zavladali glavnim gradom Afganistana, podsjeća TASS. Oni sada kontrolišu najveći dio zemlje. prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh