Svijet

Engleska uvodi Covid-pasoše ovog mjeseca

Covid-pasoši u Engleskoj će biti potrebni krajem ovog mjeseca za ulazak u noćne klubove i druge zatvorene prostore, potvrdio je parlamentarni podsekretar za imunizaciju Nadhim Zahawi.

Covid-pasoš - Federalna.ba

Istakao je da je pravo vrijeme za pokretanje sheme za web stranice s velikim brojem ljudi, jer će svim starijim od 18 godina do tada biti ponuđene obje doze vakcine.

Traženje od ljudi da pokažu certifikate s dokazom o vakcinaciji protiv Covida kritikovale su uprave objekata i neki parlamentarci.

Zahawi je rekao da će to osigurati da ekonomija ostane otvorena.

– Po mom mišljenju, najbolji način na koji možemo zadržati te sektore otvorenim je raditi s njima – izjavio je za Zahawi za BBC.

Zahawi je također naveo da bi planovi vlade da ponudi dodatnu dozu vakcine najugroženijim ljudima – uključujući i sve starije od 50 godina – mogli biti odobreni ovog mjeseca, piše “Fena”.

Rekao je i da bi proširenje vakcinacije na svu djecu od 12 do 15 godina bila “apsolutno” ispravna stvar ako to preporuče glavni britanski ljekari, javlja BBC.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh