Svijet

U slavljeničkoj pucnjavi talibani napravili krvoproliće: U Kabulu ubijeno 17 osoba

Najmanje 17 osoba je ubijeno i 40 povrijeđeno u pucnjavi talibana u Kabulu koji su prema riječima medija proslavljali zauzimanje afganistanskih teritorija.

Afganistan - AFP

Novinska agencija TOLO News izvještava o “slavljeničkoj pucnjavi”, međutim različite informacije lokalni mediji daju o razlozima pucnjave. prneosi “Klix“.

Jedan od razloga je konačni dolazak vrhovnog vođe talibana Hibatullaha Akhundzada, dok drugi mediji navode da su talibani slavili navodno preuzimanje kontrole nad Panjshirom, jedinom teritorijom u Afganistanu koja nije pod njihovom vlašću i u kojoj postoji otpor.

Na posljednjoj liniji otpora već neko vrijeme traju borbe, a talibani su izvijestili o preuzimanju i ove teritorije. Međutim Ahmad Massoud koji drži ovu dolinu je odbacio tvrdnje talibana.

U međuvremenu je glasnogovornik talibana Zabihullah Mujahid pozvao sve da prestanu pucati u zrak.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh