Svijet

EVO GDJE ŽIVI ANGELA MERKEL I KAKO IZGLEDA NJEN MUŽ: Ovdje je sve što niste znali o NAJMOĆNIJOJ ženi Njemačke!

Diplomirala je fiziku, a doktorirala kvantnu kemiju. Neki kažu da je uspjeh postigla zato što problemu pristupa iz znanstvenog, analitičkog ugla.

Angela Merkel - Sputnjik

1. Njezino djevojačko ime je Angela Dorothea Kasner, dok je prezime Merkel “uzela” od prvog muža Ulricha Merkela, s kojim je bila u braku od 1977. do 1982. godine.

2. Njemci je od milja zovu Mama.

3. Dok je studirala, Markel je radila kao barmen na studentskim disko zabavama.

4. Diplomirala je fiziku, a doktorirala kvantnu kemiju. Neki kažu da je uspjeh postigla zato što problemu pristupa iz znanstvenog, analitičkog ugla.

5. Nakon što se razvela od svog prvog muža, živjela je u ilegalnom stanu u blizini željezničke stanice. Na njezin trideseti rođendan, otac joj dolazi u posjetu i razočarano joj govori: “Nisi baš daleko dogurala!”

6. U noći kada je pao Berlinski zid, u studenom 1989. godine, Angela Merkel imala je 35 godina. Da bi proslavila taj veliki događaj, otišla je u saunu, kasnije malo prošetala i popila jedno pivo. Brzo se vratila kući kako bi se odmorila jer sutra je bio radni dan. Svi ostali u Njemačkoj bili su ekstazi koja je trajala do jutra.

Angela Merkel – Novi

7. Kako prenose mediji, njezin suprug, Joakim Zauer je profesor na berlinskom sveučilištu. Ne voli publicitet pa se čak nije ni pojavio na Merkelovoj inauguraciji 2005. godine. Voli operu i šetnju, a vozi se jeftinim avio letovima čak i onda kada mu je dozvoljeno da putuje sa Angelom službenim avionima. Zbog njegovog zanimanja za operu, a nedostatka istog za javnost, Njemci ga zovu “Fantom iz opere”. prenosi Novi“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh