Svijet

Obilne padavine poplavile New York i New Jersey, proglašeno vanredno stanje

Gradonačelnik New Yorka Bill de Blasio proglasio je vanredno stanje u tom gradu zbog toga što, kako je naveo, grad “doživljava historijski vremenski događaj” sa “brutalnim poplavama i opasnim uslovima” na putevima

Tropska oluja pogodila je u srijedu grad New York i New Jersey te izazvala rekordne padavine i poplave, zbog čega su lokalne vlasti proglasile vanredno stanje, prenosi Anadolu Agency (AA).

Gradonačelnik New Yorka Bill de Blasio proglasio je vanredno stanje u tom gradu zbog toga što, kako je naveo, grad “doživljava historijski vremenski događaj” sa “brutalnim poplavama i opasnim uslovima” na putevima.

Snimci i fotografije na društvenim mrežama prikazuju poplavljene ulice, domove i metro stanice.

Savezna država New Jersey takođe je proglasila vanredno stanje, a u nevremenu je poginula najmanje jedna osoba, koja se utopila u gradu Passaicu.

Policija u New Jerseyu saopštila je da se usred nevremena obrušio krov poštanske zgrade. Spasilačke ekipe su na terenu, a još uvijek nije poznato da li je bilo žrtava.

Policija u New Yorku pozvala je građane da se klone s puteva, a vatrogasna služba je rekla da odgovara na pozive iz cijelog grada.

Gradska podzemna željeznica uglavnom je zatvorena, a mnoge željezničke usluge i letovi iz New Yorka i New Jerseyja su obustavljeni.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh