Crna hronika

Stravični detalji zločina u Austriji: Bosanku je bivši muž izbo šrafcigerom i ostavio u šumi

Postupajući tužilac naredio je da se za odbbjeglim ubicom raspiše potjernica, ali on još nije pronađen

policija Austrija - SALZBURG24.AT

Austrijski istražitelji polako sklapaju slagalicu strave pokušavajući da rasvjetle zločin u kojem je ubijena 44-godišnja Bosanka u okolini Salzburga.

Tamošnji vještak sudske medicine jučer je u večernjim satima tužiocu i inspektorima dostavio svoj nalaz sa obdukcije u kojem je naveo da osim više rana nanesenih metalnom šipkom na tijelu nesretne žene pronađene su i brojne ubodne rane, što svjedoči i surovosti zločina.

Kako prenose austrijski mediji ubistvo za koji se sumnjiči 47-godišnji, bivši suprug Bosanke, koji također ima državljanstvo BiH.

Žena je ubijena šiljatim šrafcigerom koji je dug 27 centimetara. Šrafciger je pronađen u vozilu, gdje je zatečeno tijelo nesretne Bosanke. Tijelo žene predato je porodici radi obavljanja sahrane. Postupajući tužilac naredio je da se za odbbjeglim ubicom raspiše potjernica, ali on još nije pronađen. Za njim tragaju specijalci u šumama oko Salzburga. prenosi “Avaz“.

U potragu su uključeni i policijski psi.

Inače, nestanak Bosanke prijavili su njeni roditelji nakon što im se nije javljala na mobitel. Oni su znali da je muškarac s kojim se razvela dvije godine ranije nasilan te da postoji mogućnost da joj je naudio. Crne slutnje su se nažalost obistinile. Dan kasnije pronađeno je njeno tijelo. Iza nje je ostalo dvoje djece.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh