Svijet

Talibani održali lažnu sahranu američkim i NATO snagama u Afganistanu

Talibani su danas održali lažnu sahranu i procesiju kroz grad kako bi proslavili odlazak američkih i NATO snaga iz Afganistana.

talibani - Ttwitter

Mnoštvo ljudi u masi nosili su improvizirane kovčege ogrnute zastavama NATO-a, SAD -a i Velike Britanije tokom procesije kroz ulice grada Khosta na istoku Afganistana.

Neki od prisutnih parodiji sahrane nosili su oružje u rukama dok su slavili povlačenje američkih trupa, a drugi su mahali talibanskim zastavama u povorci.

Lažna sahrana, u kojoj su kovčezi prekriveni francuskim i britanskim zastavama nošeni ulicom kroz veliku gomilu, označila je kraj 20-godišnjeg rata i iznenadni i ponižavajući odlazak iz Afganistana za Washington i njegove saveznike u NATO-u. prneosi “Klix“.

“Današnji dan, 31. august je naš zvanični Dan slobode. Na današnji dan američke okupatorske snage i snage NATO-a pobjegle su iz zemlje”, rekao je zvaničnik talibana Qari Saeed Khosti za lokalnu TV stanicu Zhman TV. p


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh