Svijet

EU uvodi ograničenje na putovanja iz SAD-a zbog povećanja broja zaraženih koronavirusom

Evropska unija preporučila je danas da se američkim državljanima zabrane neesencijalna putovanja u njene zemlje članice nakon porasta broja slučajeva koronavirusa u Sjedinjenim Američkim državama, javlja CNN.

Odlazak na putovanje - Ilustracija / Depo.ba

Evropska komisija savjetovala je zemljama unutar svog bloka, uključujući Francusku, Italiju i Njemačku, da vrate ograničenja vezana za koronavirus i zaustave dolazak turista iz SAD-a i pet drugih zemalja.

Smjernice, koje se sada primjenjuju i na Izrael, Kosovo, Liban, Crnu Goru i Republiku Sjevernu Makedoniju, nisu obavezujuće za pojedinačne zemlje članice EU kojima je ostavljeno da same donesu odluku o restrikcijama, piše “Fena”.

To znači da na svakoj pojedinoj zemlji EU ostaje da odluči hoće li dozvoliti ,,neesencijalna putovanja u EU za potpuno vakcinisane putnike”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh