Svijet

Biden zaspao dok je razgovarao s premijerom Izraela? Zatražena njegova smjena

Video snimak, na kome se vidi predsjednik SAD-a Joe Biden koji izgleda kao da je zaspao na sastanku sa premijerom Izraela Naftalijem Bennettom postao je popularan na društvenim mrežama.

n1

Uspavani Joe“, kako je klip nazvan, izazvao je veliko interesovanje na Twitteru, a Bidena su neke članice Kongresa SAD-a iz Republikanske stranke optužile da je zadrijemao usred sastanka i zatražile njegovu smjenu, navode američki mediji.

Na snimku od 21 sekunda se vidi kako Bennett gleda u pravcu Bidena i govori o vezama dvije zemlje.

Dvojica lidera su se obratila novinarima u Ovalnom kabinetu poslije sastanka u petak.

„Vi i ja ćemo ispisati još jedno poglavlje divne priče o prijateljstvu naše dvije nacije, Sjedinjenih Američkih Država i jevrejske i demokratske države Izrael“, odgovorio je Bennett.

„Obojica težimo da učinimo dobro i moramo biti snažni, obojica smo svjetionik u vrlo, vrlo olujnom svijetu. Hvala vam, gospodine predsjedniče, radujem se saradnji sa vama sada i u mnogim godinima koje dolaze. Hvala vam“, dodao je premijer Izraela, čuje se na snimku.

Međutim, ono što je privuklo pažnju korisnika mreža je držanje predsjednika SAD-a, koji je sjedio gotovo nepokretno, skrštenih ruku i malo se pognuo.

„I zašto bi Joe Biden tako gledao dole dok premijer Izraela govori ako nije zaspao? On spava, uspavani Joe“, objavio je jedan tviteraš.

Drugi korisnik je procijenio da je gnjev izazvalo što je to snimljeno.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh