Svijet

Regioni u Njemačkoj planiraju ograničenja za nevakcinisane

Najmanje jedan region u Njemačkoj planira da uvede stroža ograničenja protiv Kovid-19 za ljude koji nisu vakcinisani, rekao je danas državni zvaničnik.

nezavisne

Njemačka vlada trenutno zahtijeva od ljudi da se vakcinišu i budu negativni na test ili da imaju potvrdu o oporavku od virusa korona, da bi mogli da uđu u zatvorene restorane ili prisustvovali događajima, piše Rojters.

Ministarstvo južne pokrajine Baden-Vitenberg predložilo je potpunu zabranu odlaska nevakcinisanima u restorane i koncerte.

“Bilo bi pogrešno zadržati sve koji su odgovorni, uključujući i vakcinisane, i zato će za nevakcinisane postojati drugačija pravila nego za vakcinisane”, rekao je Tomas Štrobl član vlade okruga Baden-Vitenberg.

Ministar zdravlja u Bavarskoj takođe je podržao ovaj prijedlog.

Njemačka je danas prijavila 8.416 novozaraženih slučajeva virusa korona i 12 smrtnih slučajeva, čime je ukupan broj zaraženih porastao na više od 3,9 miliona, a broj umrlih na 92.130.

Oko 60 odsto populacije je potpuno vakcinisano.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh