Svijet

KUBA: URAGAN IDA IZAZVAO POPLAVE I PREKID U SNABDIJEVANJU STRUJOM

Uragan Ida, koji je zahvatio zapadne obale Kube, dosegao je brzinu od 130 kilometara na sat te uzrokovao jaku oluju i kišu.

Kuba - Hayat

Lokalni mediji su izvijestili kako se posljedice uragana koji je dosegao kategoriju jedan, osjećaju u glavnom gradu Havani, te pokrajinama Artemisa i Pinar del Rio.

Zvaničnici su saopćili kako je u pojedinim područjima došlo do prekida u snabdijevanju električnom energijom, a u priobalnom području na jugu zabilježene su poplave.

Predsjednik države Miguel Diaz-Canel kazao je kako su suočeni s ozbiljnim izazovom te pozvao narod da bude disciplinovan.

Nacionalni centar za uragane jučer je saopćio kako bi uragan Ida mogao uzrokovati poplave i klizišta, prenosi Anadolu Agency (AA).


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh