Svijet

Prve fotografije s mjesta eksplozije u Kabulu

U blizini međunarodnog aeroroma u glavnom gradu Afganistana dogodila se eksplozija, prenijeli su brojni mediji.

Eksplozija se dogodila na jednom od ulaza na aerodrom u Kabulu gdje su posljednjih nekoliko dana stacionirane britanske trupe. Bila je to jedna od tri kapije koje su zatvorene nakon upozorenja na terorističku prijetnju.

– Nejasno je u ovom momentu ima li žrtava. Čim budemo u prilici, dat ćemo detalje – napisao je Džon Kirbi (John Kirby), pomoćnik sekretara za medije Pentagona na svom Twitter profilu.

Prema prvim izvještajima s lica mjesta, veliki je broj mrtvih i ranjenih. A na društvenim mrežama objavljene su prve fotografije s mjesta eksplozije, na njjima se vidi veliki broj ranjenih.

Podsjećamo, SAD i druge zapadne zemlje jučer su apelovale su na građane da se sklone sa aerodroma u Kabulu zbog opasnosti od terorističkog napada Islamske države.

Vojske zapadnih zemalja pomažu evakuaciju svojih državljana i afganistanskih civila, a rok za povlačenje je 31. avgust, prenosi Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh