Svijet

Oman nakon devet mjeseci otvara granice

Oman će od septembra otvoriti kopnene, pomorske i zračne granice koje su zbog pandemije koronavirusa bile zatvorene devet mjeseci.

Oman - Reuters

Pomoćnik glavnog inspektora Policije i carinske službe Hamed bin Suleyman el-Hatimi za novinsku agenciju ONA govorio je o novim mjerama u okviru borbe protiv pandemije.

Hatimi je kazao kako će od 1. septembra biti otvorene sve kopnene, pomorske i zračne granice Omana, ali da će biti nastavljene mjere uvedene u cilju širenja zaraze koronavirusa. javlja “Anadolija”.

Ministarstvo zdravstva saopćilo je kako do početka oktobra državljani Omana i oni koji žive u toj zemlji trebaju biti vakcinisani dvjema dozama vakcine.

U Omanu je od posljedica infekcije preminulo 4.049 osoba, dok je zaraza potvrđena kod 301.784. Dosad se od zaraze oporavilo 291.039 osoba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh