Svijet

Studenti otrovani na univerzitetu u Berlinu

Sedam studenata je u ponedjeljak prebačeno u bolnicu jer su se osjećali loše i imali promijenu boje u šakama i stopalima. Kako se navodi, sve je više indicija da su studenti otrovani.

nezavisne,

Potreseni smo očitim krivičnim djelom koje se dogodilo na našem univerzitetu”, rekla je predsjednica univerziteta Tanja Bril.

Prema navodima policije, svi su prethodno nešto jeli ili pili u istoj čajnoj kuhinji koja je dostupna svima, gdje se hrana čuva u zajedničkim frižiderima.

Policija vjeruje da je više pakovanja mleka i galona sa vodom otrovano za sada nepoznatom supstancom između petka i ponedjeljka, a kako se navodi, tečnosti su imale “štipajući miris”.

Tek će laboratorijske analize, koje mogu da potraju, pokazati o kakvoj je supstanci riječ.

Ispituju se i ostale namirnice i pića koji su dostupni na kampusu.

“Stvar uzimamo veoma ozbiljno. Ne možemo isključiti da je u pitanju pokušaj ubistva”, rekao je državni tužilac Robert Hartman.

Stanje studenta koji je u ponedjeljak bio u životnoj opasnosti u međuvremenu je stabilizovano, ali i dalje kritično.

Ostale žrtve su prošle sa nešto blažim simptomima.

Svima koji borave na kampusu policija je savjetovala da ne jedu i ne piju ništa što je u zgradu unijeto ranije.

Onima koji primijete da su im poplavile noge ili ruke, preporučuje se da odmah zovu hitnu pomoć i da se ne pomjeraju, pišu Nezavisne.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh