Svijet

Dijelove SAD-a pogodile velike poplave, poginulo je najmanje 22 ljudi, desetine nestalih

Autoput u gradu Waverly bio je u nedjelju nepristupačan zbog obilnih kiša, a došlo je i do nestanka struje u okruzima Hickman, Houston i Humphreys

poplave SAD - Fokus

Broj osoba koje su poginule u poplavama u američkoj saveznoj državi Tennessee povećan je na 22, dok se 45 osoba vodi kao nestalo, saopštile su u ponedjeljak lokalne vlasti, prenosi Anadolu Agency (AA).

Autoput u gradu Waverly bio je u nedjelju nepristupačan zbog obilnih kiša, a došlo je i do nestanka struje u okruzima Hickman, Houston i Humphreys.

U područjima pogođenim poplavama od 20 sati po lokalnom vremenu na snazi je policijski sat, a helikopteri i timovi za pomoć poslani su na teren radi potrage i spašavanja nestalih. prenosi “Fokus”.

Iz Agencije za upravljanje u hitnim slučajevima Tennesseeja (TEMA) navedeno je da su obilne kiše uzrokovale poplave u mnogim dijelovima države.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh