Svijet

Grčka: Bjesni požar sjeverozapadno od Atine

Borba protiv požara u području Vilia traje drugi dan, a evakuisani su dom za njegu i nekoliko sela

Stotine vatrogasaca uz podršku aviona nastavilo je borbu protiv velikog šumskog požara zbog kojeg su evakuisani dom za njegu i nekoliko sela sjeverozapadno od Atine, glavnog grada Grčke, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kako je saopšteno požar u području Vilia počeo je u ponedjeljak, kao i još jedan šumski požar jugoistočno od glavnog grada Grčke, u području Keratea, a u pitanju su dva najteža požara koja su izbila tokom jučerašnjeg dana.

Tokom ovog mjeseca u Grčkoj su izbile stotine požara za vrijeme najdužeg i najtežeg toplotnog talasa zabilježenog u posljednjih nekoliko decenija.

Grčka vatrogasna služba saopštila je da se 330 vatrogasaca sa 115 vozila bori s požarom na području Vilie u utorak, a u vazdušnu podršku uključeno je pet aviona i šest helikoptera. U gašenju učestvuju i 143 vatrogasca iz Poljske.

Vatrogasci pokušavaju osigurati požare u nacionalnom parku na sjevernoj periferiji Atine i ostrvu Evia. U toku je i borba sa dva velika požara u južnoj grčkoj regiji Peloponez, gdje u gašenju učestvuje i 40 vatrogasaca iz Austrije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh