Svijet

Turska: Broj smrtno stradalih u poplavama u crnomorskoj regiji povećan na 44

U Kastamonuu je u poplavama život izgubilo 36 građana, u Sinopu sedam te jedna osoba u Bartinu

Ured za upravljanje katastrofama i vanrednim situacijama Turske (AFAD) saopćio je da su u poplavama u crnomorskoj regiji u gradovima Kastamonuu, Sinopu i Bartinu život izgubile 44 osobe, javlja Anadolu Agency (AA).

“U Kastamonuu je u poplavama život izgubilo 36 građana, u Sinopu sedmero te jedna osoba u Bartinu”, navodi se u saopštenju.

U saopćenju se navodi da je u Bartinu pronađeno beživotno tijelo osobe za kojom se od jučer tragalo.

Iz AFAD-a su također saopćili da su sve nadležne službe na terenu i da nastavljaju s evakuacijom, potragom i spašavanjem ljudi.

Dodaje se i da je u bolnicama hospitalizirano devet osoba koje su povrijeđene tokom poplava u crnomorskoj regiji.

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan jučer je posjetio poplavama pogođena područja i tom prilikom kazao kako će država poduzeti sve što je u njenoj moći i da će štete biti brzo sanirane.​​​​​​​ On je saopćio da su poplavljena područja proglašena područjem prirodne katastrofe, što će aktivirati dodatne mehanizme za sanaciju posljedica.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh