Svijet

Direktor CIA-e i premijer Izraela razgovarali o Iranu

Razgovarano je o jačanju saradnje između SAD-a i Izraela na polju obavještajnih poslova i sigurnosti, dešavanjima na Bliskom istoku s posebnim fokusom na Iran, te produbljivanju regionalne saradnje

Direktor američke Centralne obavještajne službe (CIA) William Burns tokom posjete Izraelu s premijerom te zemlje Naftalijem Bennettom, razgovarao je o Iranu i dešavanjima na Bliskom istoku, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju Ureda izraelskog premijera navedeno je kako je prijem za direktora CIA-e Burnsa održan u Ministarstvu odbrane u Tel Avivu.

Rečeno je kako je dvojac razgovarao o jačanju saradnje između SAD-a i Izraela na polju obavještajnih poslova i sigurnosti, dešavanjima na Bliskom istoku s posebnim fokusom na Iran, te produbljivanju regionalne saradnje.

Sastanku su prisustvovali i direktor izraelske obavještajne službe Mossad David Barnea, čelnik Nacionalnog vijeća sigurnosti Izraela Eyal Hulata, Bennettov vojni sekretar general-major Avi Gil i diplomatska savjetnica Shimrit Meir.

Rečeno je kako se Burns sinoć sastao s Barneom, kako bi razgovarali o saradnji i nuklearnim aktivnostima Irana, ali nisu date detaljnije informacije.

Burns je jučer u poslijepodnevnim satima doputovao u Izrael, a nakon sastanka s izraelskim zvaničnicima trebao bi otputovati u Ramallah, na okupiranoj Zapadnoj obali i sastati se s predsjednikom Palestine Mahmoudom Abbasom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh