Svijet

Hezbollah izveo raketni napad na sjever Izraela

Iz Libana su na Izrael i 4. augusta lansirane tri rakete

Najmanje 10 raketa lansirano je u petak iz Libana prema sjevernom Izraelu, od kojih je većinu presrela izraelska vojska, a preostalo je palo na nenaseljena područja, javlja Anadolu Agency (AA).

Izraelska vojska je navela da je sistem protuzračne odbrane presreo većinu projektila, dok su ostali pali na nenaseljena područja.

Libanski Hezbollah preuzeo je odgovornost za ispaljivanje raketa.

Hezbollah je saopćio da je kao odgovor na prethodne napade na Liban, izveo raketni napad na Izrael.

Radio izraelske vojske objavio je da su rakete ispaljene na sjever Izraela iz područja Shebaa u južnom Libanu, pri čemu je “otkriveno 10 projektila”, dodajući da su se sirene oglasile na okupiranoj Golanskoj visoravni.

Rakete su pale na “otvorena područja”, rekla je vojska, ne navodeći da ima povrijeđenih.

“Sirene su se oglasile u nekoliko gradova u Gornjoj Galileji i na Golanskoj visoravni”, rekao je ranije u petak glasnogovornik izraelske vojske Avichay Adraee.

Izraelska RTV korporacija objavila je da je prema preliminarnim informacijama, pucano iz južnog Libana navodeći da su stanovnici u tom području čuli eksplozije.

Iz Libana su na Izrael i 4. augusta lansirane tri rakete.

Izraelska vojska je uzvratila granatiranjem i zračnim napadima na dijelove Libana.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh