Svijet

Policija ubila napadača koji je pucao u blizini Pentagona u Washingtonu

Ministarstvo odbrane SAD-a saopćilo je kako je ukinuta blokada zgrade ove institucije nakon što je policija ubila napadača koji je danas pucao u blizini Pentagona.

Policija, mjesto uviđaja - Ilustracija/Mass.gov

Ove informacije potvrđene su na zvaničnim stranicama Pentagona gdje je saopćeno kako ulaz u stanicu metroa i dalje ostaje blokiran do okončanja istrage.

Pentagon je ponovo otvoren nakon pucnjave. Koridor 2 i stanica metroa su i dalje zatvoreni dok je Koridor 3 otvoren za pješake“, navodi se na stranici.

Prema pisanju magazina Politico, napadača koji je otvorio vatru u blizini Pentagona ubio je policajac ove američke institucije, a za ovaj medij je potvrđeno kako se napadač nije uspio približiti Pentagonu.

U ovom trenutku nema dodatnih osumnjičenih, a mjesto događaja je i dalje zaštićeno. U incidentu je povrijeđen jedan policajac i trenutno mu se ukazuje ljekarska pomoć“, prenosi Politico.

Podsjetimo, ispred sjedišta američkog ministarstva odbrane u Washingtonu došlo je do pucnjave zbog čega je zgrada Pentagona bila u potpunosti blokirana određeni period.

Novinari koji su se nalazili na licu mjesta rekli su kako su građani čuli nekoliko pucnjeva, a medicinske službe potvrdile su kako se u ovom trenutku ukazuje pomoć za više povrijeđenih osoba, a njihov status i stepen povreda bit će poznat kasnije, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh