Svijet

Scene sa plaže koje su ZAPREPASTILE SVE, a samo su početak: Da li će naredno ljeto SVUDA IZGLEDATI OVAKO?

Pogledajte prizore sa plaže koji obilaze svijet.

maske , žena - profimediaa

Njega kože goruća je tema u svijetu ljepote, a većina noviteta dolazi iz Azije. Među njima je i fejskini, koji stiže iz Kine i namijenjen je zaštiti kože lica od sunca prenosi novi

Ova maska prekriva sve na licu osim očiju, nosa i usta.

Smislila ju je 2004. godine Žang Šifan, koja je u tom trenutku bila računovođa. Međutim, nakon što je osmislila i pustila u prodaju fejskini, proslavila se i napustila svoj posao.

U Kini su ove maske veliki trend i većina žena nosi ih kako bi zaštitile lice od sunca. Uz to, Žang tvrdi da su odlične i jer štite od brojnih drugih iritanata, poput meduza, insekata i pijeska.

Sama maska napravljena je od istog materijala koji se koristi i za kupaće kostime i dolazi u brojnim bojama i dezenima.

Žene koje žele potpuno da se zaštite nose i kupaće kostime koji im potpuno prekrivaju tijela, a uz to često i suncobrane, vizire i naočare za sunce.

Standardni fejskini košta između dva i četiri dolara, dok su oni upečatljiviji između 16 i 24 dolara.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh