Svijet

Djeca ga molila da prestane: Pretukao nasmrt suprugu, a onda je dospio u zatvor gdje ga je sačekala KARMA

Nije mogao da se obuzda, želio je da je što prije vidi mrtvu.

Kenet Manzanares - Facebook

Amerikanac Kenet Manzanares (43) pronađen je mrtav u zatvoru na Aljasci, u kojem se nalazio godinu dana poslije brutalnog ubistva supruge pred djecom.

Porodica Manzanares krenula je prošlog juna na krstarenje na kojem se odigrao zločin. Kenet je pred decom krenuo da tuče Kristin Manazares s kojom ima dvije kćerke. Napad se dogodio poslije saznanja da ona želi razvod.

Dok ju je udarao pred djecom u kabini, Kenet je vikao da ako Kristi nije s njim “ni sa kim drugim neće biti”, poslije čega je uzeo šipku iz kupatila i njom ju je ubio. Potom je odvukao njeno tijelo do palube u namjeri da ga baci u okean, ali su ga u tome spriječili zaposleni na kruzeru.

Drugi putnici na brodu čuli su da se nešto dešava i pozvali su obezbjeđenje, s kojim se poslije takođe sukobio Kenet. Potom su zaposleni sa kruzera pozvali policiju koja je stigla helikopterom i uhapsila je bijesnog Keneta Manzanaresa.

Nakon što je dobio 30 godina zatvora, ubica je stigao u zatvor na Aljasci gdje su mu pojedini zatvorenici prijetili smrću što je nasrnuo na ženu. Kenet je uspijevao da odoli pretnjama i godinu dana je preživio, a onda je preminuo u ćeliji pod sumnjivim okolnostima.

Odbačeno je da se ubio, kao i da je možda bio zaražen koronavirusom. Dok ostali zatvorenici šute o slučaju, čuvari zatvora su sigurni da je Keneta neko od zatvorenika ubio jer je bio među najomraženijima.

– Dobio je šta mu je bilo namjenjeno. Nije smio da se suprotstavi zahtjevu moje kćerke da se razvede od njega. Čim je to željela, a po prirodi je uvijek bila mirna i lojalna osoba, znači da je imala razloga. Nisu se na kraju braka dobro slagali. I to krstarenje vjerovatno je bio pokušaj da se sačuvaju brak i porodica – rekao je Majls Brelten, otac nesretne Kristi Manzanares, piše “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh