Svijet

Velike poplave i u Austriji, izdato upozorenje od mogućih prirodnih katastrofa

Obilnije padavine zahvatile su nekoliko područja u pokrajini Salzburg, u Austriji, što je dovelo do poplava, a za ovo područje izdato je upozorenje od mogućih prirodnih katastrofa.

Austrija poplave - Novi

Obilnije padavine zahvatile su, između ostalih, Hallein, Mittersill, Saalfelden i Thalgau. Gradonačelnik Halleina Alexander Stangassinger pozvao je stanovništvo iz poplavljenih područja da ne silaze u podrume.

Stangassinger je kazao kako su posljedice poplava primjetne u mnogim dijelovima, te dodao kako stanovnike iz područja povećane opasnosti treba spasiti helikopterima.

Izdato je narandžasto upozorenje zbog rizika od prirodnih nepogoda, a u poplavama nema smrtno stradalih niti povrijeđenih.

Austrijski kancelar Sebastian Kurz na Twitteru je napisao kako su nepovoljne vremenske prilike u pojedinim dijelovima zemlje izazvale značajne materijalne štete te da će onima koji su osjetili posljedice ovog stanja biti pružena adekvatna pomoć. prneosi “Novi“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh