Svijet

Turski intelektualac Mustafa Akyol uvršen među “50 mislilaca koji će obnoviti svijet

Britanski magazin “Prospekt” uvrstio je istaknutog turskog intelektualca, pisca i kolumnistu Mustafu Akyola među “50 mislilaca koji će obnoviti svijet”.

Mustafa Akyol - twitter

“Čast mi je što magazin “Propsekt” imenovao među “50 mislilaca koji će obnoviti svijet”. Izražavam beskrajnu zahvalnost svojoj porodici, kolegama koji podržavaju moj rad i svim velikim učenjacima islama i drugih tradicija iz kojih učim”, napisao je Akyol.

Britanski magazin je objavio ovu vijest i na svome Twitter nalogu.

“Može li se islam liberalizirati? Mustafa Akyol vjeruje da može – oslanjajući se na bogatu srednjovjekovnu prošlost religije”, naveo je britanski magazin.

Potkraj 2017. godine u izdanju zagrebačke izdavačke kuće “Ljevak”, a u okviru “Biblioteke za čitatelja 21. stoljeća”, pojavila se hvaljena knjiga “Islamski Isus”, čiji autor je Akyol. The New York Times je za ovu knjigu naveo da je “dobrodošlo širenje na ono osjetljivo područje koje poznajemo pod nazivom zajedničko područje”. prenosi radiosarajevo


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh