Svijet

Japan proglasio vanredno stanje za Tokio

Japanska vlada odlučila je danas staviti Tokio pod četvrto vanredno stanje zbog povećanog broja slučajeva zaraze COVID-19.

Koronavirus u Japanu - Kyodo

Japan se odlučio za ovaj korak u pokašaju da zaustavi nedavni nagli porast zaraza iako se u ovom periodu odvijaju Olimpijske igre, izvještava Xinhua.

Vanredno stanje na snazi će biti od ponedjeljka (12. jula) do 22. augusta, što bi moglo dovesti do toga da se ljetne olimpijske igre održe ipak bez gledatelja u Tokiju.

– Moramo poduzeti jače mjere kako bismo spriječili novo širenje koronavirusa u cijeloj državi, uzimajući u obzir i nove sojeve koronavirusa – rekao je japanski premijer Yoshihide Suga, nakon što je donio odluku o vanrednom stanju u Tokiju i produžio postojeću u Okinawi na sastanku danas, prenosi “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh