Svijet

Sestre od 18 i 12 godina POGINULE od udara GROMA: Tu je bio i njihov brat, a evo šta se njemu desilo

Nezapamćena tragedija potresla je cijelu zemlju.

Grom - Ilustracija/Blogspot.com

Dvije sestre Benedikt Mirset (18) i Viktorija Mirset (12) poginule su uslijed udara groma tokom planinarenja na području Haraid u Norveškoj.

Kako navode tamošnji istražni organi, obje setre iz Osla izgubile su živote, dok je njihov brat koji je planinario sa njima, teško povrijeđen.

U trenutku nevremena troje tinejdžera bili su na planinskom vijencu Melshorn u oblasti Hareid, prenose tamošnji mediji.

Preživjeli brat, koji nije imenovan, hitno je transportovan u obližnju bolnicu gdje mu je ukazana pomoć i reanimacija, a u vrlo kritičnom stanju transportovan je u zdravstveni centar u Bergenu, drugom po veličini gradu u Norveškoj.

Gradonačelnik Haraida Bernt Brandal opisao je smrt sestara duboko tragičnim događajem.

– Zaista mi je žao ovih mladih ljudi, ovo je neopisiva tragedija koja nas je duboko pogodila. Bili su na planini po lijepom i sunčanom vremenu. Ništa nije ukazivalo na to da bi moglo da uslijedi nevrijeme i da se vrijeme izuteno brzo promijeni – javlja norveški NRK.

Isti medij izvijestio je da je u vrijeme tragedije bilo nezapamćeno nevrijeme na tom području i da je na tom mjestu zabilježeno više od 800 udara groma.

Gradonačelnica Osla Marijane Bergen istakla je da je smrt sestara izuzetno pogodila gradsku zajednicu.

– Moje najiskrenije misli usmjerene su ka roditeljima djevojčica, djetetu koje je u bolnici i užoj porodici i prijateljima – objavila je Bergen na Fejsbuku.

Toril Regen, direktorka srednje škole u Oslu koju je pohađala poginula Benedikt, opisala je djevojčicu kao uzornu učenicu, piše “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh