Svijet

Turkinja iz firme u Njemačkoj ukrala čak osam miliona eura

Osumnjičena je bila zadužena za pripremanja novca za transport

Njemačka policija - Ilustracija / Nezavisne.com

Policija u Bremenu danas je raspisala potjernicu za 28-godišnjom radnicom firme za sigurnosni transport pod optužbom da je ukrala osam miliona eura.

– Osumnjičena je nakon pljačke u bijegu i ne znamo gdje se nalazi. Zato smo se obratili stanovništvu za pomoć – stoji u saopćenju policije.

Lokalni dnevnik “Weser Kurier” je prije toga javio kako se radi o pljački koja se dogodila još uoči praznika Duhova 21. maja te da pljačku zbog praznika niko nije primijetio do 25. maja.

Osumnjičena je bila zadužena za pripremanja novca za transport. Kako je novac uspio doći do kombija koji je bio parkiran ispred firme, kao što je to vidljivo iz snimku sigurnosnih kamera, nije poznato. prenosi “Avaz“-

Državno tužilaštvo, koje je u međuvremenu podiglo optužnicu zbog teške krađe, polazi od toga da se osumnjičena već neko vrijeme nalazi u inozemstvu.

Osumnjičena je turskog porijekla, a mediji špekuliraju da se sklonila kod porodice u Turskoj. Još jedna osoba, koju se sumnjiči zbog suučesništva, nalazi se u istražnom zatvoru.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh