Svijet

Radio kao konobar, a zbog pandemije morao da nađe novi posao: Poslije tri dana stigle su najcrnje vijesti

Iza sebe je ostavio suprugu i četvoro djece.

Valter je ubijen dok je zarađivao za hljeb kao taksista - Clarin

U naselju Benral u okolini Buenos Ajresa, dogodio se nesvakidašnji zločin koji je u stanju šoka ostavio kako porodicu 50-godišnjeg Valtera Havijera Gauna, tako i njegove prijatelje i komšije.

Valter je ovog četvrtka trebalo da napuni 50 godina, a gotovo pola života proveo je kao konobar.

Zbog zatvaranja restorana uslijed pandemije, bio je prinuđen da pronađe novi posao i konkurisao je da bude vozač taksija koji se poručuje putem aplikacije.

Tri dana nakon što se oprobao na novom poslu, Valter je ubijen tokom pljačke koja se dogodila u ulici Komadante Franko, kada je jedan od potencijalnih mušterija pokušao da ga opljačka, a potom vjerovatno u panici ispalio metak.

– Pronašli smo Valtera u njegovom službenom “ševroletu” koji je vozio kako bi zarađivao za život. Imao je samo jednu prostrijelnu ranu i to u predjelu vrata, što je bilo dovoljno da ubrzo iskrvari i umre. Hitna pomoć je kasnije došla na lice mjesta, ali je gospodin Gaun već bio mrtav – navodi se u saopštenju policije Buenos Ajresa, prenosi list Clarin.

Kako prenose loklani mediji, policija je uzela snimke sigurnosnih kamera sa okolnih objekata, a na njima se može vidjeti kako se Valter Havijer opirao pljački, a nakon što nepoznati muškarac nije uspio da uzme ono što je želio, pucao je u njega.

Za ubicom se i dalje traga.

Valter je živio u naselju Monte Čingolo, bio je u braku 27 godina, a iza sebe je ostavio četvoro djece.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh