Svijet

Italija spremna za turiste iz SAD-a, Kanade i Japana

Turisti moraju biti vakcinisani, posjedovati potvrdu da su se oporavili od COVID-19 ili da imaju negativan test na koronavirus, urađen 48 sati prije ulaska u Italiju

Italija se priprema za dolazak turista iz Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Kanade i Japana, a kao dio ublažavanja mjera uvedenih u cilju suzbijanja širenja novog koronavirusa, prenosi Anadolu Agency (AA).

U obraćanju poslanicima u srijedu, premijer Mario Draghi kazao je da je Italija nedavno dozvolila turistima iz tri spomenute države da dođu kako bi se oživio turizam jedne od zemalja koje su najviše bile pogođene pandemijom.

Turisti moraju biti vakcinisani, posjedovati potvrdu da su se oporavili od COVID-19 ili da imaju negativan test na koronavirus, urađen 48 sati prije ulaska u Italiju.

“Želimo im omogućiti da sigurno dođu u Italiju kako bi pomogli našim hotelijerima i restoranima da se oporave nakon godinu i pol poteškoća”, naglasio je Draghi.

Turizam čini 13 posto italijanskog BDP-a. Mnogi restorani i hoteli bili su zatvoreni mjesecima, a neki hoteli, uključujući i one koji u velikoj mjeri opslužuju američke turiste, još nisu otvoreni.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh