Svijet

Njemačka uslovno ukida ograničenja za turistička putovanja iz trećih zemalja

U saopćenju Ministarstva unutrašnjih poslova navodi se da oni koji žive u zemljama izvan Evropske unije i primili su kompletnu vakcinu koja je odobrena od Evropske agencije za lijekove (EMA), moći će putovati u Njemačku

Njemačka ublažava ograničenja za treće zemlje za turistička putovanja i posjete, počevši od 25. juna, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju Ministarstva unutrašnjih poslova navodi se da oni koji žive u zemljama izvan Evropske unije i primili su kompletnu vakcinu koja je odobrena od Evropske agencije za lijekove (EMA), moći će putovati u Njemačku.

Prema ovoj odluci, osobe koje su primile kompletnu vakcinu, odnosno dvostruku dozu vakcine, sada mogu posjetiti Njemačku kao turisti.

Putnici će morati predočiti dokument koji su izdale nadležne službene vlasti u kojem se navodi da su vakcinisani najmanje 14 dana prije ulaska u Njemačku.

Međutim, ograničenja će se i dalje primjenjivati ​​na regije ili države u kojima i dalje postoji varijanta koronavirusa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh