Svijet

Ljubomorni sin pretukao nasmrt majčinog novog dečka: Vidjela šta je uradio, pa je donijela šokantnu odluku

Stajala je na vratima i zapanjeno je posmatrala šta se dešava.

Robert Hofper - Liberty County Sheriff’s Office

Robert Hofper (37) iz Teksasa optužen je za ubistvo Romana Rodrigeza (60) nakon što je priveden nekoliko sati poslije zločina.

Hofper je sjedio kod kuće s majkom kada je na vrata došao Rodrigez. Vidjevši ga pred kućom, Robertu je pao mrak na oči i odmah je skočio na njega.

Majka je probala da ga zaustavi prilikom nasrtaja na Rodrigeza, ali nije uspjela. Nekoliko trenutaka kasnije, vezao je onesviješćenog čovejka za svoj kamionet i vozio ga tako više od kilometra po nedođiji gdje su živjeli. Majka je prethodno samo šutjela i posmatrala je nemo u nejverici situaciju.

Robert je, prethodno se uvjerivši da Rodrigez ne daje znake života, zapalio auto kao i tijelo mrtvog čovjeka.

Kako je bilo očevidaca iz mjesta Raj, u kojem je Hofper pretukao nasmrt Rodrigeza, oni su pozvali policiju, te je ubica odmah uhapšen.

Prilikom saslušanja majke i sina otkrilo se šta je prethodilo ubistvu i zašto se Hofper ne osjeća krivim.

– Preminuli je bio nekoliko mjeseci u vezi sa Hofperovom majkom. Tu vezu obilježili su incidenti, a Hofper je nekoliko puta zaticao majku sa modricama u kući. Molila ga je da ne interveniše, ali je njemu prekipjelo kada se sada čovjek pojavio na vratima. Ona je prvo željela da sin prestane da udara njenog dečka, a onda je promijenila odluku i pustila ga je da Rodrigeza ‘nauči pameti’. Samim tim, i ona je sada saučesnik ubistva – rečeno je u policiji okruga Liberti.

Hofper nije želio da govori na temu ubistva. Samo je dva puta rekao kako mu je drago što je sm…d mrtav.

Ukoliko se dokaže da je kriv, Robert Hofper mogao bi da dobije od 20 do 35 godina zatvora, piše “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh