Svijet

Nijemci u šoku: Stigao prijedlog da se broj radnih sati poveća, a godišnji odmori smanje!

Možemo odgađati financijska opterećenja od pandemije desetljećima ili možemo iskoristiti potencijal koji imamo i smanjiti nerad, kazao je ravnatelj

Njemački ekonomski institut nastavlja predlagati ‘kontroverzne’ mjere koje po povećale rad u državi. Nakon što su poslali prijedlog da se pravo na mirovinu produži na 68 godina, sada smatraju kako se broj radnih sati treba povećati, a godišnji odmor smanjiti.

– Zbog korona-krize u državnoj blagajni su ogromne financijske rupe. Iz tog bi razloga trebalo uvesti dulje radno vrijeme i skratiti godišnji odmor, govore istraživači, prenosi Fenix-magazin.de. Nakon provedenog istraživanja donesen je zaključak da bi njemački zaposlenici ubuduće trebali raditi 36 sati tjedno, a ne 34. Osim toga, godišnji odmor trebao bi se smanjiti za tjedan i pol dana. – Do sada su zaposlenici u ovoj zemlji radili znatno manje od svojih kolega u Švedskoj i Švicarskoj, odnosno u zemljama koje se često smatraju uzorima za tržište rada, stoji u zaključku Instituta.

Dok u tim zemljama pravo na godišnji odmor iznosi 25 dana, njemački zaposlenici mogu uzeti oko 31 dan. – Možemo odgađati financijska opterećenja od pandemije desetljećima ili možemo iskoristiti potencijal koji imamo i smanjiti nerad. Da bismo se izborili s posljedicama krize, svi moramo pružiti ruku i to odmah sada, komentirao je ravnatelj Instituta Michael Hüther.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh