Svijet

Milioni doza američkih vakcina J&J neupotrebljivo

vakcine

New York Times piše da je tom odlukom obuhvaćeno oko 60 milijuna doza.

U ožujku se nakon kontrolnog ispitivanja otkrilo da je 15 milijuna doza cjepiva J&J upropašteno u toj tvornici koju vodi partnerska tvrtka Emergent BioSolutions.

Uz cjepivo Johnson&Johnson u njoj se tada proizvodilo i AstraZenecino, pa su sastojci za potonje pogrješkom dodani prvom cjepivu, što je prouzročilo kontaminaciju tih 15 milijuna doza i učinilo ih neupotrebljivima. One nisu izašle iz tvornice i nisu distribuirane, tvrdile su tada vlasti.

Američka agencija za lijekove (FDA) poslala je tada na teren stručnjake kako bi obavili nadzor lokacije i preostalog dijela proizvedenih doza.

Proizvodnja AstraZenecina cjepiva trajno je povučena iz te tvornice a proizvodnja Johnson&Johnsonova je privremeno prekinuta dok se čeka odluka zdravstvenih vlasti, premosi seebiz.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh