Svijet

Otac i majka mučki ubili sina jer nije htio da se ŽENI, a potom su policiji priznali još UŽASNIJI zločin

Dok su roditelji ponosno stajali iza svoje monstruozne odluke, mještani su se držali za glave.

Policija - Gtaall.eu

Akbar (81) i Iran (74) Koramdin iz predgrađa Teherana odsjekli su glavu sinu Babaku kada im je saopštio da ga ženidba ne zanima, niti planira da ima djecu.

Za roditelje tradicionalnih i dosta konzervativnih načela, ova informacija bila je poput udarca maljem po glavi, pa su riješili da ga kazne za “pogrešne stavove”, prenosi uticajni iranski portal Tasnim.

Babak Koramdin ubijen je godinu dana pošto se vratio iz Velike Britanije gdje je radio kao filmski snimatelj. Njegova glava pronađena je u kontejneru kraj kuće, a mještani koji su bacali đubre otkrili su užas i pozvali su policiju.

Kada je policija privela roditelje koji su bez ikakvih problema priznali zločin, usput je otkrila još dva ubistva. Monstrumi od roditelja prije tri godine ubili su i svoju kćerku kao i njenog muža!

– Otac i majka priznali su da su u sklopu familijarne osvete prije tri godine lišili života i kćerku Arezu i zeta Faramarza. Ta ubistva nisu riješena jer su roditelji tada demantovali svoju umiješanost. Sada su nam rekli da su i njih ubili zbog pogrešnih moralnih vrjiednosti – rečeno je u policiji u Teheranu.

Iran Koramdin izjavila je da se ne kaje zbog monstruoznih zločina.

– Ne osjećam grižu savjesti niti sam se ikada pokajala. Svo troje ubijenih pogazili su neka moralna načela u koje suprug i ja vjerujemo. Ja sam predložila da ih kaznimo, muž se složio. Mnogo sam patila zbog njih troje – rekla je majka ubijene djece.

Nevjerovatno, ali istinito – par će u slučaju da bude proglašen krivim provesti u zatvoru samo po 10 godina. Iranski zakon, naime, dopušta blaže kazne za roditelje koji ubiju dijete, piše “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh