Svijet

Porodica ne može da se oporavi: Žena umrla u kovid bolnici, a potez pomoćne radnice izazvao je GAĐENJE

Nevjerovatno na šta je bila spremna.

Ajša Bašarat - West Midlands Police

Pomoćna zdravstvena radnica Ajša Bašarat (23) koristila je bankovnu karticu 83-godišnja pacijentkinje u kovid bolnici, koja je preminula samo 17 minuta prije toga.

Incident se dogodio u kovid bolnici Hartlends u Birmingemu, a pomoćna medicinska sestra je karticu preminule pacijentkinje koristila za beskontaktnu kupovinu grickalica i pića iz aparata.

Nakon što ju je otkrila kamera sa video nadzora, radnica je uhapšena tokom smjene, a u tom trenutku posjedovala je pomenutu karticu.

Ona je najprije tvrdila da je karticu pronašla na podu, a potom da ju je pomiješala sa svojom, ali je bilo očigledno da su kartice različite boje, tako da joj taj argument nije prošao na sudu.

Bašarat je kasnije priznala krađu i prevaru, kao i lažno predstavljanje pred sudom u Birmingemu 9. juna.

Ipak, izbjegla je zatvorsku kaznu, ali je zaradila 18-mjesečnu suspenziju.

Policijski detektiv Endrju Snoudon rekao je da je to što je učinila Bašarat “grozno kršenje povjerenja i dodatno uznemirenje” za porodicu žrtve, piše “Objektiv“.

– Jedva da su se pomirli sa smrću voljene osobe, a sačekao ih je novi očaj. Ustanovili su da nedostaje bankovna kartica, a još ih je zaprepastilo i to da ju je ukrao neko ko je trebalo da brine o ženi koja je preminula. Porodici želim sve najbolje u budućnosti – rekao je Snoudon, prenosi Dejli star.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh