Svijet

Emmanuel Macron: “Iako (s Erdoganom) imamo različita mišljenja, moramo razgovarati”

Predsjednik Francuske Emmanuel Macron izjavio je da iako ima različita mišljenja od predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana, trebaju nastaviti razgovarati, javlja Anadolu Agency (AA).

Emmanuel Macron - BusinessInsider.com

Na konferenciji za novinare održanoj u palači Elysee, Macron je izjavio da se on i predsjednik Erdogan žele sastati u okviru NATO summita, te dodao “To je dobra stvar. Imamo potrebu da se vidimo“.

Izražavajući da ima duboke razlike u mišljenjima s Erdoganom, Macron je dodao: “Iako postoje razlike u mišljenjima, moramo razgovarati jedni s drugima i nastaviti razgovarati“.

Napomenuo da s predsjednikom Erdoganom želi razgovarati o borbi Francuske protiv “radikalnog islamizma“, NATO-u, Siriji, Libiji, Nagorno-Karabahu.

Naglašavajući da će reći Erdoganu da borba protiv “radikalnog islamizma” ni na koji način nije usmjerena na vjeru islam, Macron je istakao kako će s Erdoganom razgovarati o područjima moguće saradnje.

Macron je na konferenciji za novinare najavio da će okončati “operaciju Barkhane” koja traje od 2014. godine u afričkoj regiji Sahel.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh