Svijet

Djevojku (25) pokosio policijski auto pod rotacijom: POGINULA na licu mjesta

Policija istražuje nesreću koja se sinoć dogodila na Stokvel Roud-u u južnom Londonu.

Policija - Ilustracija / Sestabrzina.com

Žena, 25 godina, preminula nakon što ju je udario policijski automobil pod rotacijom koji je išao velikom brzinom zbog hitnog poziva, piše “Srbija Danas“.

Bolničari su požurili na lice mjesta, ali nisu uspjeli da spase ženu, rečeno je za britanski Sun. Incident je prijavljen “Direkciji za profesionalne standarde i Nezavisnoj kancelariji za policijsko ponašanje” (IOPC), koja provodi nezavisnu istragu.

Metropolitanska policija je rekla u izjavi:

– Policajci su pozvani otprilike u 23:20h na Stokvel Roud, SV9, zbog sudara u kojem je učestvovalo označeno policijsko vozilo na hitnom pozivu i žena pješak.

Dvadesetpetogodišnjakinju su liječili bolničari iz Londonske službe hitne pomoći i londonske vazdušne hitne pomoći. Uprkos naporima hitnih službi, žena je nažalost umrla na mjestu događaja. Obaviješteni su najbliži rođaci žene.

Zbog kolona koje nastaju saobraćaj se preusmjerava u suprotnu traku. Zatvorene su i brojne okolne ulice, uključujući Brikton Roud, Stokvel Roud i Landor Roud.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh