Svijet

Bijela kuća: Biden će primiti Stoltenberga uoči samita lidera NATO-a

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Joe Biden u ponedjeljak će se u Bijeloj kući sastati s generalnim sekretarom Sjevernoatlantskog saveza (NATO) Jensom Stoltenbergom, javlja Anadolu Agency (AA).

Joe Biden - Screenshot

Glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki saopćila je da će Biden 7. juna primiti šefa NATO-a Stoltenberga i razgovarati s njim uoči samita lidera te organizacije koji je najavljen za 14. juni u Briselu.

“Pored predstojećeg samita, Biden i Stoltenberg će razgovarati i o nizu drugih važnih tema, uključujući borbu protiv cyber napada i protiv klimatskih promjena“, kazala je Psaki.

Psaki je također kazala da Bidenova administracija želi ojačati savezništvo unutar NATO-a.

Iz Bijele kuće je ranije saopćeno da će Biden u okviru prve prekookeanske turneje prisustvovati samitu lidera NATO-a i samitu lidera grupe G7 te da će posjetiti Veliku Britaniju, Belgiju i Švicasku.

Među brojnim bilateralnim susretima koje je Biden najavio su i njegov susret s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom u Briselu i njegov sastanak s ruskim kolegom Vladimirom Putinom u Ženevi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh