Svijet

Facebok blokirao Trumpa do 2023. godine, a on to ocijenio uvredom

Rukovodstvo društvenih mreža Facebook i Instagram saopćilo je danas da će profili bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa ostati blokirani do 7. januara 2023. godine, a Trump je tu odluku nazvao uvredom, javlja Anadolu Agency (AA).

Donald Trump - Twitter

Trump je oštro kritikovao platformu društvenih mreža koje su mu izrekle dvogodišnju zabranu pristupa.

“Ne bi smjele nekažneno proći ove cenzure i pokušaji ućutkivanja od strane tehnoloških kompanija. Prije ili kasnije, mi ćemo pobijediti. Naša zemlja više ne može podnijeti ovu zloupotrebu“, poručio je Trump.

Bivši američki predsjdnik Trump je i ovom prilikom iznio tvrdnju da predsjednički izbori u novembru prošle godine u SAD-u nisu bili regularni te je dodao da su nove odluke Facebooka dodatna uvreda za 75 miliona Amerikanaca koji su glasali za njega.

Trump je tokom predsjedničkog mandata u Bijeloj kući ugostio osnivača Facebooka Marka Zuckerberga i njegovu suprugu, a večeras je poručio da za Zuckerbergove više neće biti večere kada se vrati u Bijelu kuću.

Facebook, Instagram, kao i Twitter, Snapchat i YouTube su početkom godine blokirali Trumpove profile zbog optužbi da je porukama poticao na nasilje koje je eskaliralo napadom na Kongres u kojem je 6. januara ubijeno pet osoba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh