Svijet

Bosanac divljao na ulicama Linca, bježao od policije i iz vozila im pokazivao Kur’an

Austrijska policija je, nakon nekoliko pokušaja, ipak uspjela zaustaviti automobil, a 23-godišnji Bosanac je i nakon toga odbio napustiti vozilo te se zaključao

automobil - KRONEN ZEITUNG

Dramatične scene odigrale su se u Lincu u srijedu kasno navečer kada je automobil kojim je upravljao 23- godišnji Bosanac dodao gas i nije se zaustavio tokom rutinskog policijskog pregleda vozila, piše austrijski list “Krone”.

Uslijedila je potjera, a u prvom pokušaju zaustavljanja vozila, policajac je povrijeđen.

Prema informacijama ovog lista, vozač je držao je svoj mobilni telefon sa slikama Kur’ana kroz prozor.

Austrijska policija je, nakon nekoliko pokušaja, ipak uspjela zaustaviti automobil, a 23-godišnji Bosanac je i nakon toga odbio napustiti vozilo te se zaključao.

– Zbog toga, policija je morala razbiti prozor, nakon čega su ga uhapsili – naveli su iz policije. prenosi “Avaz“.

Motivi ovakvog ponašanja nisu poznati, a policija je pretraažila kuću uhapšenog Bosanca.

Naveli su da je nosio “vjersku odjeću” te da im je rekao kako je prethodnih nekoliko godina proveo u Saudijskoj Arabiji na studiju.

Za ministra unutrašnjih poslova Austije Karla Nehamera (Nehammera) “ovaj brutalni napad na policajca pokazuje nedostatak poštovanja i odbacivanje osnovnih vrijednosti našeg društva”.

Kazao je da je ekstremizam – bez obzira na to je li vjerski ili politički motiviran – “je otrov za naš miran suživot”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh