Svijet

Gaza: Brigada Al-Qassam održala drugu paradu od okončanja izraelskih napada

Smotra je održana u okviru odavanja počasti stradalim u izraelskim napadima i proslave pobjede palestinskog otpora nad Izraelom

Vojno krilo palestinskog pokreta Hamas Brigada Ezeddin al-Qassam sinoć je održala vojnu paradu na jugu Gaze, što je drugi takav događaj koji je u toj blokiranoj palestinskoj regiji održan od okončanja nedavnih izraelskih napada, javlja Anadolu Agency (AA).

Smotra je održana u okviru odavanja počasti stradalim u izraelskim napadima i proslave pobjede palestinskog otpora nad Izraelom.

Ulicama Khan Yinisa paradirale su stotine Hamasovih boraca koji su pokazali snajpere, rakete i drugo oružje kojim raspolažu.

“Nastavljamo pripremati pobjedničku Brigadu Al-Qassam za novi rat“, poručio je aktivist Abu Enes.

Skupu je prisustvovao i jedan od čelnika palestinskog pokreta Islamski džihad Halid al-Batsh koji je u obraćanju prisutnim poručio da poštivanje prekida sukoba isključivo ovisi o Izraelu.

Izraelske snage su 10. maja počele izvoditi žestoke napade na Gazu i tokom 11 dana je u toj palestinskoj regiji život izgubilo najmanje 254 Palestinaca, uključujući i 66 djece i 39 žena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh