Svijet

Nakon “pakla Covida” zadesila ih nova nevolja: Zbog ciklona evakuisano milion ljudi

Naleti ciklona Yaas iznosili su do 140 kilometara na sat

Indiaj - fokus

Snažni ciklon Yaas u srijedu, nekoliko dana nakon naleta ciklona Tauktae, uništio je tisuće domova na istoku Indije i zbog olujnih udara prisilio vlasti na zatvaranje zračne luke Kolkata.

Naleti ciklona Yaas iznosili su do 140 kilometara na sat, saopćile su vlasti, nekoliko dana nakon što je ciklon Tauktae razorio zapadnu obalu Indije i uzrokovao masovne evakuacije dok istovremeno traje borba sa smrtonosnim drugim valom koronavirusa.

Vlasti su navele da je više od milion ljudi evakuirano, a televizijske snimke prikazale su nemirno more, udare vjetra i kišu koja se spustila u saveznoj državi Odisha te trgovine i domove prekrivene daskama.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh