Svijet

Zbog izraelskih napada šteta u turističkom sektoru u Gazi oko 25 miliona dolara

Izraelski napadi koji su na Pojas Gaze počeli 10. maja, u skladu s dogovorom o prekidu vatre postignutom s Hamasom, obustavljeni su u dva sata iza ponoći 21. maja

izdvojeno,

Zbog izraelskih napada na Pojas Gaze, koji su trajali 11 dana, u turističkom sektoru nastala je šteta od oko 25 miliona dolara, javlja Anadolu Agency (AA).

Agencija za hotelijerstvo, ugostiteljstvo i turističke usluge saopćila je podatke u vezi štete nastale u turističkom sektoru u Gazi, nastale zbog napada koje je Izrael pokrenuo 10. maja.

Rečeno je kako su izraelski napadi uzrokovali direktnu i indirektnu štetu u turističkom sektoru, te da je djelomično ili u potpunosti uništeno 50 turističkih subjekata u Gazi.

Podaci pokazuju kako u turističkom sektoru u Gazi radi oko 8.000 ljudi, te da je obim investicija u ovom sektoru oko milijardu dolara. Upućen je i poziv za obnovu uništenih objekata i saniranje štete nastale u napadima.

U saopćenju se navodi kako su izraelski napadi turističkom sektoru u Gazi uzrokovali štetu od 25 miliona dolara.

Izraelski napadi koji su na Pojas Gaze počeli 10. maja, u skladu s dogovorom o prekidu vatre postignutom s Hamasom, obustavljeni su u dva sata iza ponoći 21. maja.

U napadima izraelske vojske na Pojas Gaze poginulo je 248 Palestinaca, među kojima je 66 djece i 39 žena. Ranjeno je 1.948 osoba, a raseljeno je više od 120.000 ljudi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh