Svijet

U nekoliko holandskih gradova održani skupovi podrške Palestini

Demonstranti okupljeni u holandskim gradovima Den Haag, Utrecht, Maastricht i Terneuzen protestirali su protiv nedavnih izraelskih napada na Palestinu.

U nekoliko holandskih gradova održani skupovi podrške Palestini - Source.ba

Na protestima i skupovima, održanim u organizaciji nekoliko udruženja, učestvovao je veliki broj građana.

Okupljeni na trgu Malieveld u Den Haagu oštro su osudili nedavne izraelske napade na Gazu, javlja Anadolu Agency (AA).

Poručeno je da protiv izraelskog nasilja trebaju glasno i odlučno ustati ne samo muslimani već i čitav svijet te je upućen apel međunarodnoj zajednici da hitno učini nešto protiv izraelskog nasilja i tiranije nad Palestincima.

Okupljeni su nosili zastave Palestine i transparente s natpisima “Moje srce je s Palestinom”, “Palestina će biti slobodna”, “Svi smo Palestinci”, “Bojkot izraelskog apartheida” i “Stop okupaciji” te uzvikivali “Sloboda za Palestinu”.

Skupovi podrške Palestini održani su još u gradovima Utrecht, Maastricht i Terneuzen.

Izrael i Hamas su uz posredstvo Egipta u četvrtak navečer dogovorili prekid vatre, čime su okončani višednevni izraelski napadi na Gazu.

Ministarstvo zdravlja Palestine saopćilo je da je u izraelskim napadima na pojas Gaze od 10. maja ubijeno najmanje 248 Palestinaca, uključujući 66 djece i 39 žena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh