Svijet

Ovo su najbolje zemlje za život i rad, prema najnovijim istraživanjima

Objavljen je i popis onih najgorih među kojima se našla susjedna Italija.

Vijetnam- Punkufer

InterNations novim je istraživanjem saznao koje su zemlje najbolje za život, odnosno u kojim je zemljama diljem svijeta najbolji balans između privatnog i poslovnog života. Gledali su na više faktora – radno vrijeme, slobodno vrijeme, financijsko stanje, gostoprimstvo zemlje prema doseljenicima, kvalitetu života… Ispitivalo se 12 tisuća ljudi, 174 nacionalnosti u 186 zemalja svijeta, a u obzir se uzimala i pandemija, odnosno ispitanici su morali reći kako je ista utjecala na njihov život i rad u inozemstvu. Mnogi su rekli da im je ubila društveni život, pa su se osjećali usamljeno, a dosta ispitanika kaže i kako su se morali vratiti u svoju rodnu zemlju, pa sada jedva čekaju povratak u inozemstvo i rutinu na koju su navikli.

Kako prenosi Independent, najbolja zemlja za rad i život je Tajvan. Slijede ga Meksiko, Costa Rica, Malezija, Portugal, Novi Zeland, Australija, Ekvador, Kanada i Vijetnam. Osim najboljih, na popisu su se našle i najgore: Kuvajt, Italija, Južna Afrika, Rusija, Egipat, Japan, Cipar, Turska, Indija i Malta. prenosi “Vecerji“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh