Svijet

Francuska ponovo otvara bašte restorana i kafića nakon šest mjeseci

Danas je veliki dan za Francuze. Bašte kafića i restorana ponovo se otvaraju nakon više od šest mjeseci ” lišavanja od društvenog života u Francuskoj” .

restoran - Reuters

Francuska vlada ukinula je ograničenja uvedena kako bi se suzbilo ponovno pojavljivanje koronavirusa i dala je građanima prostora da učestvuju u “joie de vivre.” Kao dio te prve mjere, policijski sat u Francuskoj sada je vraćen s 19 na 21 sat. Muzeji, pozorišta i kina ponovo se otvaraju s limitiranim kapacitetima, skupa s baštama ugostiteljskih objekata. prenosi “N1

Počevši od 9. juna, Francuska će primati turiste iz zemalja koje nisu članice EU pod uslovom da predoče neku vrstu koronavirus pasoša ili zdravstveno uvjerenje. Posljednja faza trofaznog plana ponovnog otvaranja planirana je za 30. juni, kada će policijski sat biti ukinut, kao i sva ostala ograničenja, ukoliko pandemijski uslovi to dopuste.

Belgija, Mađarska i druge zemlje već su dopustile služenje hrane u otvorenim prostorima, dok je služenje hrane i pića započelo u ponedjeljak u unutrašnjim prostorima britanskih pubova, prenosi Associated Press.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh