Svijet

Izrael u napadu na Gazu uništio jedini laboratorij za testiranje Covida

Uprkos tome što je Gaza, prema izvještajima, tokom noći privremeno obustavila raketiranje Izraela, izraelski avioni nastavili su s bombardiranjem Gaze.

Gaza - Screenshot

Militanti iz Gaze su sinoć, nešto prije ponoći, ispalili rakete prema Izraelu, a zatim su obustavili napade sve do zore, kada su se ponovno oglasile sirene u izraelskim zajednicama blizu Gaze te u gradu Netivotu.

Hamas je preuzeo odgovornost za napad na područje Netivota, rekavši da se radilo o odgovoru na “cionističku agresiju”, očito pritom misleći na izraelska raketiranja tokom noći.

Palestinski mediji: Gađali su civilne objekte, kuće, ceste

Palestinski izvori navode da su Izraelske obrambene snage (IDF) tokom noći izvršile nekoliko napada na ciljeve diljem pojasa Gaze, što potvrđuju i snimke na kojima se vidi niz eksplozija.

Palestinski mediji su također izvijestili da je izraelska vojska rano jutros pogodila Hamasove brodove na obali, civilne zgrade i infrastrukturu širom pojasa Gaze.

Službena palestinska novinska agencija Wafa navela je da su ratni zrakoplovi gađali civilne institucije i ceste u blizini džamije al-Katiba na zapadu grada Gaze, kuće u sjevernom okrugu Nasr te četvrti Tuffah i Shejaiya, piše BBC.

Dodaje da su avioni izveli više od 50 napada na kuće i civilne objekte u sjevernim gradovima Beit Lahia i Jabalia, uzrokujući “masovna oštećenja”.

Uništen jedini laboratorij za testiranje covida-19

AFP javlja da je Izrael u ponedjeljak navečer raketirao i uništio jedini laboratorij za testiranje covida-19 u Gazi i oštetili ured Crvenog križa.

Izrael navodi da je gađao Hamasove tunele i objekte militanata, prenosi Index.

Ministarstvo zdravstva Gaze, kojim upravlja Hamas, saopćilo je da je u napadima na Gazu do sada ubijeno 212 ljudi, među kojima je i 61 dijete te 36 žena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh